Pihl kritiseerib valitsust eurovoliniku tüli pärast

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jüri Pihli sõnul toodab valitsus vajalike otsuste langetamise asemel ainult negatiivseid uudiseid ning on kummaline, et valitsuse püsimine seatakse ohtu ühe personali otsuse ehk Euroopa Komisjoni voliniku koha pärast.

«Reformierakonna ja IRL-i kaklus Euroopa Komisjoni voliniku koha pärast on järjekordne näide sellest, et valitsusel on oskus ka tühjast toota negatiivne uudis,» lausus Pihl. «Selle asemel, et teha raskeid otsuseid, mis puudutab meie tänast majandusseisu ehk siis tegeleda järgmise aasta eelarve ja selle aasta eelarveprobleemidega, käivad jälle jutud valitsuse laiali minemisest.»

Pihli sõnul jätab äärmiselt nadi mulje olukord, kus valitsuse püsimine seatakse ühele pulgale ühe personali otsusega. «Personali otsuse põhjal ei saa valitsus laiali minna, ükski persoon pole nii tähtis,» märkis ta.

Pihl nentis, et Siim Kallas on Euroopa Komisjoni volinikuna teinud head tööd, aga pole kindlasti ainus väärikas kandidaat sellele ametikohale. «Oluline on, et valitsus leiaks kiiresti kompromissi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles