Muhulane kahtleb valla võimekuses kaevenõuetega toime tulla

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolokivikarjäär.
Dolokivikarjäär. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Muhu valla Igaküla elanik Uno Aavik ei ole Koguva dolokivikarjääri kaeveloa vallale loovutamise vastu, kuid kahtleb, kas vald suudab täita kaevandamisega kaasnevaid keskkonnanõudeid.

«Me ei tea, mis tingimustel Lääne regionaalne maanteeamet on nõus kaeveloa taotlemisest Muhu valla kasuks loobuma. Võib ju võtta loa ja kohustused kaela, kuid need tuleb ka täita. Keskkonnainspektsioon kontrollib kõiki nõudeid, mis kaasnevad kaevandamisloa omamisega,» rääkis Aavik, kes osales kolmapäeval Hellamaal toimunud Koguva dolokivikarjääri kaeveloa teemalisel koosolekul Meie Maale.

«On hea, kui vald saab kaevandada ja kogu kontroll on valla käes, kuid vald ise ei ole võimeline kaevandama, sest tegemist on ärilise tegevusega, mis nõuab raha,» lisas mees.

Uno Aaviku arvates peab kaevandamiseks olema tehtud majanduslik analüüs ja äriplaan, et teada saada, millised on tulud ja kulud.

Muhu valla arendusnõunik Aado Keskpaik ütles, et kaeveloa omanikuna oleks valla käes kontroll kaevandamiskoguste ja materjali müügi, samuti keskkonnanõuete täitmise üle.

«Vald saab võimalus mõjutada protsessi, kui peaksid esinema ilmingud keskkonna või kohalike elanike huvide kahjustamisel,» lausus Keskpaik.

Tema sõnul ei kavanda vald Koguva karjääris kaevandamist kogustes, millele ei ole ostjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles