Briti mereväe ülem kiitis Eesti miinituukreid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Admiral Cowan miinisadamas.
Miinijahtija Admiral Cowan miinisadamas. Foto: Peeter Langovits

Eestit külastav Ühendkuningriigi Kuningliku Mereväe ülem admiral Sir Mark Stanhope kohtus täna kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga, mereväe ülema mereväekapten Igor Schvedega ja kaitseministeeriumi asekantsleri kaptenleitnant Lauri Tummiga.

Admiral Stanhope arutas kindralleitnant Laaneotsaga Eesti ja Ühendkuningriigi koostööd välisoperatsioonidel ning kohtus Ida-Tallinna keskhaiglas Afganistanis haavata saanud kaitseväelastega, kellest mitmed on olnud ravil ka Briti sõjaväehaiglates.

«Eesti riigi ja sõdurite panus Afganistanis on tähelepanuväärne ja muljetavaldav, olete lühikese aja jooksul ära teinud suure töö,» ütles admiral Stanhope.

Pärastlõunal külastas mereväe ülem Ühendkuningriigilt soetatud Sandown-klassi miinijahtijat Admiral Cowan ja mereväe tuukrijaama.

«Eesti mereväelaste praegune põlvkond on Kuninglikule Mereväele miinitõrje alal kompetentne ja professionaalne partner,» ütles admiral Stanhope.

Kuningliku Mereväe ülem rõhutas Eesti ja Ühendkuningriigi merevägede ajaloolisi sidemeid ja tänase tiheda koostöö olulisust NATO alalistes mereväeüksustes ning operatsioonidel.

Kuningliku mereväe ülem lahkub Eestist homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles