Aserbaidžaan soovib Eestisse saatkonda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaanlased oma riigilipuga
Aserbaidžaanlased oma riigilipuga Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani välisminister ütles kohtumisel Eesti välisministri Urmas Paetiga, et riik kavatseb esimesel võimalusel Tallinnas saatkonna avada.

Välisminister Urmas Paet kohtus New Yorgis ÜRO Peaassamblee 64. istungi raames Aserbaidžaani välisministri Elmar Mammadiaroviga.

Mammadiarov informeeris kohtumisel Eestit, et Aserbaidžaan kavatseb esimesel võimalusel avada oma saatkonna Tallinnas.

Eesti ja Aserbaidžaani välisminister allkirjastasid kahe riigi vahelise info- ja kommunikatsioonitehnoloogia koostöö kokkulepe.

«Eesti ettevõtjatele on Aserbaidžaan ja sealne majandus väga huvipakkuv,» ütles Paet. «Soovime oma ettevõtjate investeeringutekindluse tõstmiseks majandusalaste lepingute baasi Aserbaidžaaniga veelgi laiendada,» lisas ta.

Paet märkis, et edasisi koostöövõimalusi pakub ka Euroopa Liidu Idapartnerluse initsiatiiv. «Loodame Aserbaidžaan kasutab aktiivselt ka Idapartnerlusega avanevaid koostöövõimalusi Euroopa Liiduga,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles