Sooäär: mul pole iial 17 000-kroonist telefoniarvet olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol.
Riigikogu liige Imre Sooäär laulupeol. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Imre Sooäär lükkab ümber ajakirjandusse sattunud valeandmed, nagu oleks ta mobiiltelefoniga kõnelnud 17 000 krooni eest kuus.

Sooäär saatis Postimees.ee'le riigikogu raamatupidamisest saadud mobiiltelefoni kulude väljavõtte, mis näitab, et poliitiku kõnede maksumus jääb 1800-2900 krooni ringi kuus, septembris kõneles ta 924 krooni eest.

«Väljavõttest järeldub, et minu mobiilikõnede keskmine kulu on olnud 2132 krooni kuus ja mitte kuskilt otsast ei tule Delfi nimetatud 17 000 krooni välja, isegi mitte kvartaalselt,» ütles Sooäär. «Arusaadavalt on Delfi libauudis põhjustanud minu suhtes paljude valijate meelepaha.»

Sooääre sõnul on Delfi uudise konstrueerimisel alatu laimuga tema mainet kahjustanud. «Mulle on helistanud väga paljud pettunud ja pahased valijad. Olen alati kuluhüvitiste vähendamise ja üldse ära kaotamise poolt olnud ja mul pole iialgi 17 000-krooniseid telefoniarveid olnud,» ütles Sooäär.

«Ainukese väljastpoolt Tallinna valitud saadikuna ei ole ma kahe riigikogu koosseisu jooksul kordagi küsinud ka eluaseme kompensatsiooni, mida kaugemalt tulnud saadikud saavad. Sellega olen säästnud maksumaksjale ligi kolmveerand miljonit krooni. Möödunud aastal jäi mul kasutamata ligi 30 000 krooni kuluhüvitisi,» tõi Imre Sooäär välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles