New York Timesi toimetus väheneb 100 töötaja võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The New York Times.
The New York Times. Foto: SCANPIX

Vähenevate reklaamitulude tõttu raskustesse sattunud

New York Times

kärbib oma toimetuse koosseisu 100 inimese võrra, teatas USA ajaleht eile.


Ajalehe tegevtoimetaja Bill Keller saatis töötajatele eile e-kirja, milles teatas, et leht pakub esmalt töötajatele vabatahtlikke lahkumishüvitisi. Ent kui piisav arv ajakirjanikke nendega ei nõustu, ei jää NYTil muud üle kui töötajaid koondama hakata, vahendas

The Guardian

.

«Kui me väljaostude teel 100 töökohani ei jõua, oleme sunnitud koondama,» kirjutas Keller. «Loodan, et nii ei lähe, kuid see võib juhtuda.»

Lehte annab välja New York Times Company, millele kuuluvad ka International Herald Tribune, Boston Globe, 15 kohalikku ajalehte ja kümneid veebisaite. Ettevõtte selle aasta esimese kuue kuu kahjum oli 35 miljonit dollarit (367 miljonit krooni).

New York Timesi töötajad on juba pidanud leppima viieprotsendise palgakärpega ning Keller tunnistas, et lehes jätkavate ajakirjanike töökoormus suureneb.

«Ma ei teeskle, et need personalikärped ei suurenda ajakirjanike koormust, kelle töökohustused on kasvanud kiiremini kui nende palk,» kirjutas ta. «Kuid me oleme aktiivselt üritanud leida viise, kuidas seda minimeerida - osaliselt ka meie tekstivoolu ümberkorraldades.»

Lehes töötab praegu 1250 inimest, mis on kaugelt suurem arv kui üheski teises Ühendriikide ajalehes. Samas on tegemist ka ühega vähestest väljaannetest, mida levitatakse üle riigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles