Homopaarid võivad peagi saada õiguse kooselu seadustada

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi homoaktivistide meeleavaldus
Türgi homoaktivistide meeleavaldus Foto: AFP / Scanpix

Justiitsministeerium on asunud looma uut seaduseelnõu, mis võib anda homoseksuaalsetele inimestele õiguse seaduslikult registreerida oma kooselu.

Töö on veel algetapis, kuid sellest peaks minister Rein Langi kinnitusel saama seaduseelnõu juba järgmisel aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

«Oleme lubanud võtta partnerlusseaduse eelnõu 2009. aasta tööplaani,» ütles minister Lang, kellel oli eile liiga kiire, et oma seisukohti homoseksuaalsete inimeste õiguste kohta avalikkusele lähemalt tutvustada.

Täpsemalt ei soovi ka ministeeriumi töögrupp veel avaldada, mis tingimustel laseks uus seadus homoseksuaale seaduse silmis paari panna, eeskätt kuna olulised otsused on veel tegemata.

Eesti Päevaleht tegi riigikogu fraktsioonides kiirküsitluse, et saada teada, kas ja mis kujul uus seadus parlamendis vastu võetaks ning selgus, et hoolimata esmasest tõrkest teemat üldse arutada, annaks enamik erakondi homoseksuaalidele õiguse kooselu seaduse silmis registreerida, kuid lapsendamisõigust praegune parlament homoseksuaalidele tõenäoliselt ei annaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles