Kirde kaitseringkond piiras gripi tõttu ajateenijate külastamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ajateenijad Tapal Kirde kaitseringkonnas.
Noored ajateenijad Tapal Kirde kaitseringkonnas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kirde kaitseringkond piiras gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste leviku tõttu ajateenijate külastamist väeosades ja ajateenijate linnalubasid.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali rääkis Postimees.ee-le, et ära keelati ka ajateenijate osalemine massiüritustel.

«Näiteks ei külasta ajateenijad enam kohalike omavalitsuste spordirajatisi,» tõi Tali näite.

Paar päeva tagasi levima hakanud kuulujutud, et Kirde kaitseringkonda kuuluv Viru jalaväepataljon on karantiinis, lükkas Peeter Tali ümber.

Kaitseväe meditsiinikeskused on saanud kaitseväe peastaabi meditsiiniteenistuselt juhendmaterjalid pandeemilise gripi puhuks. Meditsiinikeskustele on välja jagatud vajalikud kaitsevahendid, ka näiteks näomaskid haigestunutele jagamiseks, teatas Tali.

Kaitseväe kogu isikkoosseisu tähelepanu on juhitud isiklike hügieenireeglite järgimise vajadusele.

«Haigestunud ajateenijate tervislikku seisundit jälgib tähelepanelikult kaitseväe meditsiinipersonal, vajadusel antakse viirusevastast ravi,» rääkis Tali ning lisas, et ravimid on väeüksustesse välja jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles