Õiguskantsler hindab Ruhnu laevaühenduseta jätmise seaduslikkust

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam. Foto: Toomas Huik

Õiguskantsler Indrek Teder alustas menetlust uurimaks, kas riik rikub Ruhnu saare laevaühenduseta jätmisega Ruhnu kui püsiasustusega väikesaare ettevõtjate põhiõigusi ja -vabadusi.

Teder algatas menetluse Ruhnu ettevõtjate ühenduse novembri keskel saadetud pöördumise alusel, kirjutas ajaleht Oma Saar.

«Pöördumine on tingitud kaosest Ruhnu laevaühenduse korraldamisel, suvise laevaühenduse sisulisest puudumisest Ruhnu saarega ja sellest tulenevalt ettevõtluskeskkonna hävimisest ja töökohtade kadumisest,» kirjutasid kuue Ruhnu ettevõtte esindajad mitmele riigiinstantsile.

Indrek Teder teatas, et pöördub menetluse käigus teabenõudega majandus- ja kommunikatsiooniministri, regionaalministri ja Saare maavanema poole.

Ruhnu ettevõtjate sõnul oli ebaloomulik, et suvel puudus Ruhnul regulaarne reisilaevaühendus mandri ja Saaremaaga ning laev Aegna sõitis ainult augustis, mil turismihooaeg oli sisuliselt läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles