Tallinna perearstid võivad juba homme seagripivaktsiini kätte saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin kipub elanike huvipuuduse tõttu aeguma.
Seagripivaktsiin kipub elanike huvipuuduse tõttu aeguma. Foto: Reuters/ScanPix

Täna ravimi hulgimüügifirma Oriola lattu jõudnud uue gripi vaktsiini esimene kogus peaks Tallinna ja Harjumaa jagamiskeskusse jõudma juba täna.

Tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juht Iiris Saluri sõnas, et tarnija on lubanud pingutada selle nimel, et juba täna õhtul Tallinna ja Harjumaa jaoks uue gripi vaktsiinid Tallinna tervisekaitsetalitusse ära tuua.

«Kui täna vaktsiinid sinna jõuavad, hakkab homme kella 8-st talitus neid perearstidele väljastama,» sõnas Saluri. Täna õhtul täpsustatakse, kas nii ka juhtub.

Tallinn ja Harjumaa on esialgu tellinud uue gripi vaktsiine enam kui 18 000 inimese jaoks tellinud, kuid esimesest kohale saabunud kogusest jagatakse proportsionaalselt kõigi maakondade jaoks.

«Ülejäänud Eesti piirkonnad saavad vaktsiinid kätte tõenäoliselt kolmapäeval ja tervishoiuteenuse osutajatele jagatakse need omakorda hiljemalt neljapäeval. Nädala lõpuks ehk reedel peaks saama vaktsineerida juba kõikjal,» kinnitas Saluri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles