Valitsus ei otsustanud eriteenete eest kodakondsuse saajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Pushkar

Valitsus ei langetanud täna lõplikku otsust, kellele anda eriliste teenete eest Eesti kodakondsus.

Valitsuse pressiesindaja ütles BNSile, et eriteenete eest kodakondsuse andmise küsimuses valitsus lõplikke otsuseid ei langetanud. «Ka selles ei leppinud valitsus kokku, millal küsimuse juurde naastakse,» lausus ta.

Kultuuriminister Laine Jänes on teinud ettepaneku anda Eesti kodakondsus nukufilmi animaator Eugenia Levollile, Eesti fitnessi ja bodyfitnessi koondist juhendavale Natalja Nazarenko-Kiivikasele ning iluuisutaja-jäätantsija Caitlin Sierra Malloryle, kellest viimane on kodakondsuse taotlemisest siiski loobunud.

Samuti taotleb kultuuriminister kodakondsust ansambli Neposedõ kunstilisele juhile Natalja Baranovale, slaavi kultuuri ja rahvusliku eripära säilitamise ja tutvustamisega tegeleva mittetulundusühingu Bõliina juhatuse liikmele Ljudmila Jampolskajale ning nukunäitlejale ja lavastajale Rauf Avšarovile.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts on teinud ettepaneku anda eriliste teenete eest kodakondsus Eesti Raudtee juhatuse esimehe nõunikule Maia Tislerile ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Tallinna tehnikaülikooli Audentese õppekeskuse rahvusvahelise ja võrdleva õiguse professorile, õppetooli juhatajale Evhen Tsõbulenkole.

Seaduse järgi võib valitsus anda teaduse, kultuuri, spordi või muul alal osutatud eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse aastas kuni kümnele inimesele.

Mullu sai eriteenete eest kodakondsuse kolm, üle-eelmisel aastal neli, 2006. aastal viis ning kahel varasemal aastal üheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles