Suhtekorraldaja: Pihlil oleks mõistlik ise taanduda

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Kolme ministri väidetava riigireetmise kohta kuriteoavalduse teinud sotsiaaldemokraatliku erakonna juht ja Tallinna abilinnapea Jüri Pihl peaks ise taandama end parteijuhi kohalt, leiab suhtekorraldaja Ivo Rull.


Rull nentis Vikerraadio hommikuprogrammis poliitskandaali kommenteerides, et talle ei meenu varasemast juhtumit, kus erakonna esimees parteiga konsulteerimata teeb sellise juriidilise avalduse, hiljem väidab avalikult, et pole taolist asja teinud ning kui siis partei endised ja praegused autoriteetsed liikmed leiavad, et juht on teinud vea, ei astu erakonna esimees ise tagasi, vaid jääb ootama, mida erakond otsustab.

«Minu soovitus talle oleks väga ühemõtteline, et ta juba enne täna õhtul kogunevat sotside juhatust teeks avalduse, milles ta soliidselt ennast taandaks, sest on tõesti eksinud mitmetes poliitikutele lubamatutes asjades, on kahjustanud mitte ainult sotsiaaldemokraatide, vaid ka kogu Eesti mainet ja annaks nö võimaluse sotsiaaldemokraatidel selle protseduuriga edasi minna,» ütles Rull.

Paraku, nentis Rull, tundub talle hetkel, et Pihl jääb edasi võitlema, mistõttu tuleb sotsidel kokku kutsuda erakorraline üldkogu ja seal hakata võitlema, kes tagasi astub ja kes edasi läheb.

Suhtekorraldaja usub, et erakond üritab täna Pihli mõjutada, sest juba koalitsiooni minek Tallinnas tekitas sotsides sügava lõhe ning osa juhtivaid sotsiaaldemokraate oli avalikult selle vastu. «Lisaks on Pihl näidanud end väga autoritaarse juhina ja nüüd on ta uue skandaaliga välja tulnud, siis nüüd on ilmselt väga paljude juhtivate poliitikute jaoks piir ületatud, et kui ei lahku Jüri Pihl, lahkub kindlasti Andres Tarand ja võib-olla mõnigi teine sotsiaaldemokraat.»

Seetõttu kordas Rull oma soovitust, et Pihlil oleks mõistlikum ise taanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles