Venemaa valitsus kiitis piirilepingu Eestiga heaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet ja Vene välisminister Sergei Lavrov pärast piirilepete allkirjastamist Moskvas 18. mail
Eesti välisminister Urmas Paet ja Vene välisminister Sergei Lavrov pärast piirilepete allkirjastamist Moskvas 18. mail Foto: AP

Venemaa valitsus kiitis oma eilsel istungil heaks Eestiga sõlmitava piirilepingu ja Narva ja Soome lahes asuva merepiiri lepingu eelnõud.

Sellest teatas Vene föderatsiooni valitsuse pressiteenistus ning valitsus esitab Venemaa presidendile ettepaneku eelnõud allkirjastada, vahendas ERR uudised venekeelset «Aktuaalset kaamerat».

«Pärast seda, kui piirilepingute eelnõu sai mõlema riigi valitsuste heakskiidu, võivad välisministrid lepingud allkirjastada neile sobival ajal,» tervitas välisministeerium idanaabrite otsust.

Enne seda peab president Vladimir Putin valitsuse ettepaneku ametlikult vastu võtma.

«Olen väga rõõmus, et see protsess on lõpuks finišisirgele jõudnud ja piirilepingu allkirjastamine ei ole enam mägede taga,» ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning tema arvates võib ametlik allkirjastamine toimuda lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles