Ansip: Merkel on hea kantsler nii Saksamaale kui ELile

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip usub, et Angela Merkeli jätkamine Saksamaa liidukantsleri ametis tugevdab euroala stabiilsust ning aitab taastada majanduskasvu.

«Eesti ja Saksamaa suhted on olnud väga lähedased ja nende suhete aluseks on olnud sarnased arusaamad rahanduse korrashoidmisest euroalas ja Euroopa Liidu tulevikust,» ütles Ansip ERRi uudisteportaalile.

«Angela Merkeli valimisvõit tähendab liikumise jätkumist valitud suunal,» kinnitas peaminister ning lisas, et Merkeli tugevuseks on kompromisside sõlmimise oskus ning lisaks peab kantsler silmas, et kannatada ei saaks ka väikesed riigid.

Merkeli võit tähendab Ansipi sõnul ennekõike Saksa rahva usaldust liidukantsleri senise poliitika vastu.

«Tugev mandaat kodus aitab Merkelil kahtlemata veelgi kindlamalt jätkata senist kurssi ka Euroopa Liidu suunal ja toetada seniseid valikuid, näiteks Euroopa Liidu naabruspoliitika, siseturu arendamine ja pangandusliidu ellukutsumine,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles