Naisest korstnapühkija: mulle öeldi, et ma ei tohi oma tööd teha

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija amet pole peagi keelatud ka naistele. Pildil korstnapühkija Koit Koppel.
Korstnapühkija amet pole peagi keelatud ka naistele. Pildil korstnapühkija Koit Koppel. Foto: Margus Ansu.

Eesti ainsale naisest korstnapühkijale Francesko Leegole teeb rõõmu valitsuse toetus eelnõule, mis lubab naistel töötada kõikidel ametitel, ka korstnapühkijana.

«Mulle on korduvalt öeldud, et ma ei tohiks seaduse järgi korstnapühkijana töötada, aga kuna mingit karistussüsteemi seaduses ei ole, sain ma jätkata,» ütles Leego Postimees.ee´le.

Leego ütles, et kirjutas mõni aeg tagasi soolise võrdõiguslikkuse volinikule avalduse selleks, et seadust natuke temale soodsamas suunas nihutada.

Mitmed keelatud tööde nimekirjast välja jäänud ametid, näiteks lüpsja või laotööline, on oluliselt kurnavamad kui korstnapühkija oma ning seetõttu ei olnud vaid osa tööde keelamine põhjendatud, leiab Leego.

Leego ütles, et tal on hea meel suure hulga teiste naiste, näiteks rongijuhtide ja meremeeste pärast, kes varsti samuti saavad väljavalitud erialal seadusega pahuksisse minemata töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles