Eesti päästemeeskonna liige asus Haitil tööle

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Teder. Kaader filmist «Teoreem tulest».
Gert Teder. Kaader filmist «Teoreem tulest». Foto: Päästeamet

Kolmapäeval Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus eksperdina Haitile sõitnud Eesti päästemeeskonna liikme Gert Tederi hinnangul on saareriigis praegu suurim probleem transpordivahendite organiseerimine päästemeeskondade ja abisaadetiste transpordiks.

Lisaks tuleb kiiremas korras korralikult tööle saada sidevahendid.

Tederi sõnul oli Haitile maandumine väga keeruline, sest Port-au-Prince lennuväli oli väga ülekoormatud saabuvatest humanitaarabilendudest.

«See tähendas kaks tundi tiirutamist lennuvälja kohal,» kirjeldas Teder. «Esmane pilt oligi maandunud lennukite tühjakslaadimise segadus, pragusid täis terminalihoone, ajutised õue rajatud check-in lauad ja püüdlus maalt välja saata võõraste riikide kodanikke.»

Päästja sõnul oli meeskonna esimene ülesanne käima saada humanitaarabi andjate tööde koordineerimise keskus.

«See peaks hakkama olema Port-au-Prince'i lennuvälja kõrval asuvas ÜRO baasis,» rääkis Teder. «Samaaegselt tuli ja tuleb ka praegu selgusele jõuda purustuste ulatuses ja vajaduste tegelikus mastaabis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles