Mehhikos peeti kinni isetehtud allveelaev

, veebimeister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko narkovastane võitlus jõudis üleeile uutesse sügavustesse, kui sealne merevägi teatas, et pidas riigi lõunarannikul, Puerto de Salina Cruzi lähedal kinni kokaiinilastiga iseehitatud allveelaeva.

Mereväe esindaja Jose Luis Vergara sõnul pidid allveelaeva jälitanud eriüksused ootama, kuni see pinnale tõusis. Seejärel laskusid nad helikopterilt alusele ja alistasid selle neljaliikmelise meeskonna. Kahtlusaluste rahvuse kohta merevägi infot ei andnud.


Vergara tunnistas, et selline saak oli mereväelaste jaoks erakordne. «Pardal oli palju pakke,» jätkas ta. «Need paistavad sisaldavat kokaiini.»


Colombia võimud on viimase paari aasta jooksul kinni pidanud 13 samasugust alust.

Kesk-Ameerika narkoekspertide sõnul muutuvad iseehitatud allveelaevad järjest peenemaks.
Näiteks möödunud aasta novembris avastas Colombia rannavalve patrulli käigus juhuslikult narkokaupmeeste väikese allveelaevatehase. Üks alustest oli juba sõiduvalmis ja teise ehitus oli umbes 70 protsendi ulatuses lõpetatud. Neile mahtunuks umbes viis tonni kokaiini. (Los Angeles Times)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles