ERRi juhid: Keskerakond tahab ringhäälingut kontrollida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar.
Andres Jõesaar. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Rahvusringhäälingu juhid leiavad, et Keskerakonna eelnõu, mis annaks poliitikutest ja ekspertidest koosnevale rahvusringhäälingu nõukogule võimaluse sekkuda senisest rohkem programmipoliitikasse, näitab soovi saada ERR-i üle rohkem kontrolli.

«Minu hinnangul on kummaline, et ringhäälingunõukogu Keskerakonna esindaja ei ole probleemidest, veel vähem seaduseelnõu ettevalmistamisest, ringhäälingunõukogus midagi iitsatanud,» vahendasid ERR uudised ringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõnu raadiouudistele.

«Minu arvates on see ebademokraatlik ning näitab ühe partei tungivat soovi saada ERR-i üle rohkem kontrolli ja tekitada riigiringhäälingu mudel sellisena, nagu see oli nõukogude ajal,» sõnas ta.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa märkis, et mida vähem rahvusringhäälingu seadusesse sekkutakse, seda parem. «Selleks, et stabiilsust hoida, tuleks enne kümme korda mõelda, kas seaduse muutmiseks on põhjuseid,» rääkis ta ning lisas, et ei tea ühtegi põhjust, miks kehtivat seadust muuta tuleks.

Keskerakonna fraktsioon esitas riigikogu menetlusse Eesti Rahvusringhäälingu seaduse muutmise eelnõu, millega annab ringhäälingu nõukogule õiguse otsustada ka programmidesse ja saadetesse puutuva üle.

Juhatuse liikmete arvu vähendatakse viielt kolmele, mis oleks Keskerakonna hinnangul otsene kokkuhoid asutuse tegevuskuludelt. Eelnõu lisas seadusesse ka punkti, mille järgi peaks rahvusringhääling andma mittepoliitilistes rollides kõigile erakondadele võrdselt sõna.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees peaks aga andma kord aastas ERR-i tegevusest riigikogu ees ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles