ERR.ee: Kuressaarlasi häiriv hais kaob paari aasta pärast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare internetiaken.
Kuressaare internetiaken. Foto: .

Kuressaare reoveepuhasti läheduses tegutsevaid ettevõtteid häirib mitmed aastat reoveepuhastist suviti väidetavalt ülekoormuse tõttu leviv hais, probleem loodetakse likvideerida paari aasta pärast.

Ebameeldivat lehka on tunda ka Kuressaare lennujaamas ja Roomassaare sadamas, kust saabuvad Kuressaarde paljud turistid, vahendas

ERR uudised

«Aktuaalset kaamerat».



Kuressaare Veevärk suudab haisu kõrvaldada alles poolteise kuni kahe aasta pärast.



Seitse aastat tagasi valmis saanud Kuressaare reoveepuhasti teine etapp ei suuda enam Saaremaa pealinnast tulevat solki ümber töödelda.



ASi Kuressaare Veevärk juhatuse liikme Ain Saaremäeli sõnul on puhasti hüdrauliline maht nii väike, et palju tekib anaeroobset keskkonda, mis panebki reovee ja jääkmuda haisema.



Roomassaare sadama kapten Kaarel Niine ütles, et oli ise juures, kui Saksa jaht halva õhu tõttu sadamast tagasi pöördus, ning lisab, et sel aastal on hais eriti halb.



Saaremäel kinnitas, et haisust lahti saamine võib maksma minna umbes 50 miljonit krooni, millest enamus loodetakse saada Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles