Soovmõtlemine või mitte?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA merejalaväelased Iraagis. .
USA merejalaväelased Iraagis. . Foto: SCANPIX.

Ameerika Ühendriikide sõjajõudude ühendatud peastaabi ülema, admiral Mike Mulleni tehtud avaldus, mille järgi vähendab USA Iraagis olevaid vägesid kavandatust rohkem, annab tunnistust USA enesekindlusest ja võib olla seotud ka üha lähemale tulevate presidendivalimistega.

On õige, et kindral David Petraeuse juhtimisel elluviidud võitlus sissidega on olnud edukas. Ka on paranenud Iraagi rahvusvaheline positsioon, sest Iraagi peaministril Nuri al-Malikil on olnud mitmeid kohtumisi maailma liidritega.

Kuid võib-olla on tegemist siiski soovmõtlemisega. USA vajab hädasti lisajõude Afganistanis, kus on samuti Eesti sõdurid, ja kui peaks käivituma must stsenaarium ehk Iraani ründamine, oleks samuti hea, kui väed käepärast. Ning tagatipuks ei tasu unustada sedagi, et vabariiklaste suurim probleem Ühendriikide presidendivalimistel on Iraak. Kui sealt tulevad head sõnumid, tuleb ehk ka hääli juurde. On ju demokraatide kandidaat Barack Obama lubanud väed üldse Iraagist ära tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles