Bussijäneste head ajad saavad pealinnas varsti läbi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammi peatamine sõidupiletite kontrollimiseks.
Trammi peatamine sõidupiletite kontrollimiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna munitsipaalpolitsei loodab lähiajal palgata tööle veel mitukümmend piletikontrolöri, kes hakkavad pealinna ühistranspordis jahtima piletita sõitjaid.

Tallinna ühistranspordis peaks sõidupileteid kontrollima 55 piletikontrolöri, kuid praegu on ametis ligi 30 inimest, ütles Tallinna munitsipaalpolitsei patrulliosakonna juhataja Kalmer Filatov.


«Järgmine suurem hulk inimesi tuleb tööle augusti alguses ja ma arvan, et septembri lõpuks, kas nüüd kõik, aga enamik kohti saab täidetud,» lisas ta. Filatovi sõnul tegutsevad munitsipaalpolitsei palgal olevad kontrolörid alates 1. juulist, kuid nende nappuse tõttu ei jõuta ühistransporti kontrollida piisava sagedusega.

Kuni riigikohtu vastava otsuseni jahtisid Tallinnas piletiteta sõitjaid Ühisteenuste piletikontrolörid, kellest kõik ei soovinud ja osa ka ei saanud munitsipaalpolitseisse tööle tulla.

Filatovi sõnul ei vastanud osa Ühisteenuste piletikontrolöre avaliku teenistuse seaduses nõuetele, näiteks polnud neil keskharidust või ei osanud nad piisavalt eesti keelt.

Riigikohus tunnistas 15. mai otsusega põhiseaduse vastaseks ning kehtetuks ühistranspordiseaduse ja väärteomenetluse seaduse sätted, mis lubavad erafirmadel väärteomenetluse korras bussijäneseid karistada.

Alates 1. juulist on Tallinna munitsipaalpolitseiametis tööl piletikontrolörid, kes hakkasid erafirma töötajate asemel ühistranspordis piletita sõitjaid jahtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles