Poole aastaga ligi kaks tuhat keskkonnarikkumist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügil on kõige enam rikkumisi.
Kalapüügil on kõige enam rikkumisi. Foto: Elmo Riig

Keskkonnainspektsioon registreeris selle aasta esimesel poolaastal kokku 1 997 keskkonnaalast rikkumist ja määras trahve ligi tuhandele isikule 2,4 miljoni krooni eest.

Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on rikkumiste arv 172 ja trahvitud isikute arv 82 võrra vähenenud. Samas on kasvanud keskmine trahvisumma.



Arvukamalt ehk üle 100 rikkumise registreeriti tänavu neljas valdkonnas. Enim ehk 1 165 rikkumist olid seotud kalapüügiga. Jäätmekäitlusnõuete rikkumisi fikseeriti 254 korral ning metsaõigusnormide rikkumisi 154 korral. Ranna- ja kaldakaitse nõuete rikkumisi oli 111. Võrdselt 83 seaduserikkumist registreeriti veekaitse valdkonnas ja loodusobjekti kaitsel. Ülejäänud 147 rikkumist jagunesid 10 valdkonna peale.



Kui võrrelda tänavusi poolaasta andmeid esimese kvartali andmetega, on näha rikkumiste arvu märgatavat kasvu. Esimeses kvartalis registreeriti 608 rikkumist, teises kvartalis aga 1389 rikkumist. Rikkumiste arvu suurenemine toimus eeskätt kalapüügi- ning jäätmevaldkonna arvelt, kus teises kvartalis registreeriti vastavalt 882 ja 162 rikkumist. Esimeses kvartalis oli kalapüügiga seotud rikkumisi 283 ning jäätmealaseid rikkumisi 92.



Oma osa jäätmevaldkonna rikkumiste arvu suurenemises oli tõenäoliselt üle-Eestilisel prügikoristuskampaanial.



Keskkonnaalaste rikkumistega kaasnenud kahjusumma suuruseks hinnati 1,6 miljonit krooni, mis on ligi 300 tuhande krooni võrra enam kui 2007. aasta samal perioodil, kui kahjusummaks oli 1,3 miljonit krooni. Ka tänavusest keskkonnakahjust langeb enamik ehk ligi 1,6 miljonit krooni metsaõigusnormide rikkumiste arvele.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles