Euroopa Inimõiguste Kohus sai Eesti vastu 204 kaebust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Inimõiguste Kohus.
Euroopa Inimõiguste Kohus. Foto: SCANPIX

Möödunud aastal esitati Euroopa Inimõiguste Kohtule Euroopa Nõukogu inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni alusel ning ÜRO inimõiguste komiteele ÜRO kodaniku- ja poliitiliste õiguste pakti ja selle lisaprotokolli alusel Eesti Vabariigi vastu 204 kaebust.

Vastuvõetamatuks tunnistati ja kohtuasjade nimekirjast kustutas 169 kaebust, suur osa neist kaebustest tunnistati vastuvõetamatuks enne Eestile vastamiseks saatmist, selgub välisminister Urmas Paeti valitsuse istungile esitatavast ülevaatest, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kaebuste sisu osas on jätkuvalt päevakorral ebamõistlikult pikad menetlused, kaebusi esitati jätkuvalt kriminaalmenetluse läbiviimise erinevate aspektide, samuti isikule tema tahte vastaselt sundravi määramise peale.

ÜRO inimõiguste komitee menetluses on kolm Eesti riigi vastu esitatud kaebust. Üldiselt eelistavad kaebajad aga ÜRO individuaalkaebuste esitamise võimalusele menetlust Euroopa Inimõiguste Kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles