Ivanov: passi vahetatakse praktilistel põhjustel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti passid.
Eesti passid. Foto: Marina Puškar

Ajalehe MK-Estonia peatoimetaja Pavel Ivanovi sõnul on passi vahetamine mitte-eestlaste puhul ajendatud peamiselt pragmaatilisustest kaalutlustest.

Pavel Ivanov ütles «Terevisioonis», et ajakirjanikud uurisid, millised on Ida-Virumaa mitte-eestlaste jaoks Eesti, välismaalase ja Venemaa kodaniku passi plussid-miinused ning selgus, et dokumenti paneb vahetama puhas pragmaatilisus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eri passide positiivsete ja negatiivsete külgede võrdlemisel selgus, et muulaste jaoks on kõige rohkem plusse Vene passil, selgitas Ivanov.

Ta arvas, et passi valik näitab ka seda, et integratsiooni investeeritud sajad miljonid ei ole ilmselt toonud soovitud efekti.

«Mitte-eestlane hakkab ajakirjandust huvitama enne mingeid kalendaarseid sündmusi - see on enne 24. veebruari, enne 9. maid ja veel üks-kaks daatumit,» rääkis Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles