Eestlaste vastutusalal Afganistanis pole kohalikku võimu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanis kasvatatakse valdavalt mooni, kuid on ka maisipõlde.
Afganistanis kasvatatakse valdavalt mooni, kuid on ka maisipõlde. Foto: Reuters / Scanpix

NATO suuroperatsioonil Afganistanis on Eesti sõdurite vastutusala umbes 12 ruutkilomeetrit Nad-e-Ali piirkonnas, kus elab paarkümmend tuhat inimest, kuid riigivõimu esindajad satuvad sinna harva.

Afganistani lõunaosas toimuv NATO suuroperatsioon jõuab järgmisse faasi, kus kohalikud tsiviilvõimud peavad juhtimise üle võtma. Seni pole Afganistani keskvõim oma kohalolu näidanud, ütles «Aktuaalsele kaamerale» Afganistanis Eesti sõduritel külas olev brigaadikindral Neeme Väli, vahendas ERR Uudised.

Kohalikud elanikud suhtuvad tema sõnul NATO sõduritesse rahulikult ja käivad Eesti sõjaväearsti juures tasuta ravil.

«Võimudega on niimoodi, et hetkel selle konkreetse ala esindatust kohal ei ole, ja me väga loodame, et Afganistani keskvalitsus astub samme selleks, et need inimesed sinna jõuaksid ja hakkaksid tsiviilülesehitusega tegelema,» rääkis brigaadikindral Neeme Väli.

Kohalikku võimu esindavad praegu Afganistani politseinikud ja Eesti jalaväekompanii koosseisu integreeritud Afganistani armee üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles