Ministeerium ei ole Peruus tabatud eestlannadega veel suhelnud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruus tabati kokaiiniga Eesti narkomuulad.
Peruus tabati kokaiiniga Eesti narkomuulad. Foto: Peruu politsei

Välisministeeriumiga ei ole Peruus kinnipeetud eestlannade osas veel ühendust võetud. Ka ei ole ministeerium veel kinnipeetutega suhelda saanud, kuna narkootikumide smugeldamisega vahele jäänud eestlannade kinnipidamisest on möödas vähe aega.

«Kindlasti võtame ka ise ühendust Peruu välisministeeriumiga, et täpsustada kinnipidamise asjaolusid ja sellele järgnevate menetlustoimingutega seonduvat,» ütles Postimehele ministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind. Ta nentis, et ametliku info saamine võib võtta aega.

Ta lisas, et praegu on täpseid asjaolusid teadmata keeruline sündmuste käiku kommenteerida, kuid ministeerium plaanib kindlasti ühendust võtta nii Eesti aukonsuli kui Peruus asuvate ELi liikmesriikide esindustega. Pressiesindaja sõnul on narkokuriteod Peruus karmilt karistatavad ning kindlasti tuleb arvestada pika menetlusega.

Piirkonnas on süüdi mõistetud kümneid eestlasi

Välisministeeriumi andmetel on Lõuna- ja Ladina-Ameerikas tänavu kinni peetud alla kümne eestlase. Kogu piirkonnas on aga süüdi mõistetud 37 Eesti kodanikku. Valdav osa kinnipeetutest peab karistust just narkokaubandusega seotud kuritegude eest.

Lisaks on eestlasi narkootilise ainete omamise ja vahendamise eest süüdi mõistetud ka Euroopas.

Eestlannad tabati kokaiiniga

Reede hommikul tabati Peruus Cusco linnas rahvusvahelises lennujaamas 19-aastane Anneli ja 22-aastane Anne Maarja, kes üritasid käsipagasis lennukisse smugeldada ligi kuus kilo kokaiini.

Neidude käsipagasi kontrollimisel leiti kohvri seintesse ja kaane vahele peidetuna 5815 grammi narkootilist ainet. Kiirtest tuvastas, et tegu oli kokaiiniga.

Politseinikud avastasid kahtlase aine, kui eestlased läksid lennukile, mis pidi lendama Peruust Cusco linnast Lima kaudu Brasiiliasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles