Los Angeles kehtestas kiirtoidukeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika paarike oli valmis kiirtoidu nimel roppusi karjuma ja peksma.
Ameerika paarike oli valmis kiirtoidu nimel roppusi karjuma ja peksma. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Piirkonnas, kus kolmveerand restoranidest on kiirtoidukohad ning kolmandik lapsi rasvunud, otsustas linnavõim korda hakata looma – tervislikumate eluviiside propageerimiseks kehtestati keeld uute kiirtoidukohtade loomisele.

Esialgu keelab linnapea määrus uute rämpstoidukohtade loomise aastaks ning see kehtib Los Angelese linna vaesemas, lõunapiirkonnas 82-ruutkilomeetrisel alal. Vajadusel võib linnapea keeldu aasta võrra pikendada.


Otsus, mille eesmärgiks on hoogustada värsket toitu pakkuvate restoranide ning toidukaupluste avamist, mõjutab umbes poolt miljonit linnaelanikku, kelle kodukandis on praegu umbes 400 kiirtoidukohta ning vaid mõned üksikud värsket kaupa müüvad poed.


Kiirtoidukettide esindajate sõnul on selline otsus ebaõiglane ega arvesta nende kettide loodavat head, nagu uued, tervislikumad menüüd ning palju töökohti.


Linnavalitsuse liikme Jan Perry sõnul on Los Angelese inimesed kiirtoidust tüdinenud, kuid sageli pole neil autot, et sõita kaugemal asuvasse supermarketisse.


Vastuvõetud otsus puudutab üksnes selliseid kiirtoidukohti, kus puudub lauateenindus, menüü on limiteeritud ja toit valmib valmistoodetest. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles