Lambad saarele nälgima jätnud mees sai 10 000 krooni trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammu saarele jäetud hooldamata ja nälginud lambad kütiti läinud aasta detsembris, millega loomade piin lõpetati.
Rammu saarele jäetud hooldamata ja nälginud lambad kütiti läinud aasta detsembris, millega loomade piin lõpetati. Foto: Erakogu

Harjumaa veterinaarkeskus lõpetas Rammu saarele jäetud lammaste asjus alustatud väärteomenetluse ja karistas loomade omanikku rahatrahviga.

Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaare sõnul käisid ütlusi andmas nii ettevõtja Raimo Kägu, kes oli lambad eelmisel kevadel edasi müünud, kui ka loomade ostja.

Vahesaare sõnul oli töötu kodanik ostnud kevadel heas usus lambad, et pisut tegevust ja elatist teenida, kuid teadmatusest jättis ta tegemata registrimuudatused ja ootamatu paksu lumega talve tõttu jäid lambad saarele abitusse seisu.

Veterinaarkeskus käsitles juhtumit väärteona ja menetlemine on nüüdseks lõppenud. Vahesaare sõnul määrati loomade omanikule kiirmenetlusotsusega ligi 10 000-kroonine rahatrahv.

Rammu saarele jäetud hooldamata ja nälginud lambad kütiti läinud aasta detsembris, millega loomade piin lõpetati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles