Kõrguste kuninganna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva parandas taas teivashüppe maailmarekordit.
Jelena Isinbajeva parandas taas teivashüppe maailmarekordit. Foto: AP / Scanpix

Lausa uskumatu, millise järjekindlusega Volgogradist pärit kergejõustikukuninganna Jelena Isinbajeva maailmarekordeid purustab. Ikka sentimeeter sentimeetri haaval ja mitte teragi rohkem. Nii koguneb auhinnaraha samuti korralikult.


Kodulinna ülikoolis magistrantuuris kehakultuuri tudeeriva Isinbajeva elu pole aga sugugi mitte alati lust ja lillepidu olnud. Piiga Turkmenistanist pärit isa töötab sanitaartehnikuna, ema koristajana.


26-aastase Isinbajeva sõnul pidid vanemad aastaid tagasi tütre karjääri jätkamiseks palju ohverdama. Ent kõik on seda väärt olnud – Isinbajeva on kuuel korral maailmarekordit uuendanud, teeninud viis MM- ja kaks EM-kulda. Ning sellega asi veel ei piirdu, venelanna kavatseb 2015. aastani tipptasemel sportida.


Selles, et Isinbajeva suudab veel maailmarekordit parandada, ei kahtle ilmselt keegi. Enne teivashüpet sportvõimlemisega tegelnud piiga ise on arvanud, et naiste tase peaks olema meeste omast meeter madalamal – ehk siis 5.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles