Eesti aitab Süüria põgenikke Türgis

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisministeerium toetab Süüria põgenike abistamiseks kogutud annetuste transportimist Türgis asuvasse põgenikelaagrisse.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on oluline jätkata humanitaarabi andmist ning Süüria naabrite toetamist, kuna nende võimekus Süüria pagulaste abistamisel on ammendunud.

«2011. aasta kevadest väldanud Süüria kriis on süvenenud iga päevaga ning põgenike arv on praeguseks juba üle 2,1 miljoni. Türgis on Süüria põgenikke ligi pool miljonit,» märkis välisminister. «Süüria ebastabiilne poliitiline olukord, avaliku korra kokkuvarisemine paljudes piirkondades, keemiarelva kasutamine ning üha halvenevad olmetingimused on hoogustanud riigist lahkumist,» lisas ta.

Enamik Süüria põgenikest on ümber asunud naaberriikidesse – Liibanoni üle 775 000 inimese, Jordaaniasse 533 000, Türki üle 494 000, Iraaki 194 000, ja Egiptusesse ligi 127 000 inimest.

Välisministeerium toetab 2000 euroga Kultuurikeskus Iqra MTÜ algatatud projekti annetuste kogumiseks Türgis asuva Süüria põgenikelaagri toetuseks. Annetustena koguti kaks konteineritäit vajalikke asju ning välisministeerium toetab konteinerite transporti põgenikelaagrisse.

Eesti on viimase kahe aasta jooksul toetanud Süüria kriisis kannatanuid 830 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles