Ansip kurjustas Rocca al Mare suurhalliga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhall
Saku Suurhall Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tuleks ümber vaadata riigi ja Rocca al Mare suurhalli suhted, sest hätta sattudes ikka ja jälle riigilt raha küsimine ei saa olla lahendus.


«Saku Suurhall on järjekordselt tootnud kahjumit ja on suur vajadus kahjum korvata mingite vahenditega,» rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil.

ASi Rocca al Mare Suurhall juhatus teeb nimelt aktsionäridele 20. aprilli üldkoosolekul ettepaneku aktsiakapitali suurendamiseks 25,18 miljoni krooni võrra.

Halli nõukogu liige Inga Kuusik on nimelt Äripäevale öelnud, et seekord läheb aktsiakapitali laiendamiseks vaja n-ö pärisraha.

Peaministri väitel ei rahulda aga valitsust ärimudel, kus teenitakse pidevalt kahjumit ja siis aegajalt laiendatakse aktsiakapitali nii, et riik paneb aktsiakapitali pärisraha ja teised panevad sinna oma nõuded.

«Oleme seisukohal, et Saku suurhalli tegevust peaks riik toetama, aga olgu selle toetamise aluseks konkreetne leping. Üks pool võtku endale selged kohustused riigi ees ja teine pool ehk riik võtku selged rahalised kohustused. Siis oleks need suhted selged ja klaarid,» rääkis valitsusjuht.

«Praegune mudel, kus mingisuguse regulaarsusega avastatakse, et, ups, jälle kahjum, nüüd tuleks aktsiakapitali jälle laiendada, et seda vähendada kahjumi katmiseks, meid enam ei rahulda.»

Ansipi sõnul jätkab valitsus arutelu Rocca al Mare suurhalli teemal järgmisel nädalal.

Täna oli nimelt valitsuse päevakorras, kas anda rahandusminister Jürgen Ligile volitus riigile kuuluvate ASi Rocca al Mare Suurhall aktsiate valitsejana hääletada aktsiaseltsi korralisel üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt.

Korralduse eelnõu nägi ette hääletada selle poolt, et suurendada aktsiakapitali kuni 11,5 miljonit krooni, millest riigi osa oleks tulenevalt osalusest äriühingus kuni 1,78 miljonit krooni.

Suurhalli omanikud on Tallinna linn, Eesti riik ning osaühing Pivota, mida juhib Marcel Vichmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles