Rektorid ei soovi tudengite arvu kärpimist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgkoolide maskotid tudengipäevade avamisel.
Kõrgkoolide maskotid tudengipäevade avamisel. Foto: Peeter Langovits

Eesti kõrgkoolide rektorid ei poolda juurdepääsu piiramist kõrgharidusele, kuna see ei ole nende kinnitusel riigi huvides.


«Arutasime ka majanduskasvu ja tööhõive arengukava ning leidsime, et juurdepääsu piiramine kõrgharidusele ei ole Eesti riigi arengu huvides,» teatas uueks rektorite nõukogu juhiks valitud Tartu Ülikooli Alar Karis pressiesindaja vahendusel.


Eelmine nõukogu esimees, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Peep Sürje toetas nõukogu seisukoht.

«Mitmed riigid on majanduslanguse perioodist edukalt välja tulnud tänu jõulisele investeerimisele kõrgharidusse ning teadus- ja arendustegevusele. Eesti ei tohi teha vigu, mis viiksid meid teistele arenguteedele,» selgitas Sürje.


Nõukogu juhatuse esimees Alar Karis kinnitas, et jätkata tuleb teadus-, arendus- ja innovatsioonistrateegia elluviimist ettenähtud mahus, vaatamata raskustele riigieelarve koostamisel.


Rektorite nõukogu koosolekul osalesid Signe Kivi Eesti Kunstiakadeemiast, Peep Lassmann Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Alar Karis Tartu Ülikoolist, Rein Raud Tallinna Ülikoolist, Peep Sürje Tallinna Tehnikaülikoolist ja Mait Klaassen Eesti Maaülikoolist.


Rektorite nõukogu korralisel üldkoosolekul valiti uueks nõukogu esimeheks Tartu Ülikooli rektor Alar Karis.


Eelmine juhatuse esimees oli Peep Sürje, kes juhtis nõukogu tööd alates 206. aasta 7. augustist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles