Konsulid tõttavad tuhalõksus puhkajatele appi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm El-Sheikh
Sharm El-Sheikh Foto: SCANPIX

Välisministeerium jätkab lennuliikluse katkemise tõttu hätta sattunud Eesti inimeste koju naasmise aitamist, saates muuhulgas tšarterreisidega Vahemere äärde puhkama läinud inimestele toeks konsulid.


«Lähetame täna oma konsulid piirkondadesse, kus on palju Eesti turiste - Sharm el-Sheikhi Egiptusesse ja Alanyasse Türki,» rääkis välisminister Urmas Paet.

«Konsulid aitavad vahendada abivajajatele ning turismigruppidele õiguslikku nõu ning vajadusel rahalist abi.»

Paet ütles tänasel pressikonverentsil, et see abi tähendab peaasjalikult inimestele raha laenamist, kohustusega see hiljem riigile tagasi maksta.

Samuti on korraldamisel sõidud umbes 50 inimesele Pariisist ning meie esinduste transpordiga Budapestist, Brüsselist ja Roomast Eestisse.

Islandilt alanud vulkaaniline tuhapilv mõjutab lennuliiklust kogu Euroopas ja põhjustab lendude ärajäämisi ja edasilükkamisi.

Viimastel päevadel on välisministeeriumi konsulaarosakonnaga nõu ja abi küsimiseks ühendust võtnud üle 400 lennuliikluse katkemise tõttu hätta sattunud inimese.

Praeguseks hetkeks vajab Eestisse kojunaasmisel abi üle 130 inimese üle Euroopa.

Üle 40 inimese on teada andnud oma «tuhalõksu» jäämisest mujal - Jaapanis, Hiinas, USAs, Mehhikos jm.

Väljaspool Euroopat asuvates riikides vahendavad Eesti konsulid õiguslikku nõu ja vajadusel rahalist abi «tuhalõksu» jäänud Eesti elanikest reisijatele.

Samuti on võimalik pöörduda abi saamiseks Eesti aukonsulite või mõne teise Euroopa Liidu liikmesriigi esinduse poole.

Välismaal viibivatel hädasolijatel palub ministeerium endast märku anda välisministeeriumi konsulaarabi valvekonsulit telefonil +372 53 01 9999, valvesekretäri telefonil +372 6 377 000 (24h) või e-kirjaga aadressil konsek@mfa.ee.

Infovahetus, sealhulgas nõuanded ja soovitused, leiab jooksvalt välisministeeriumi kodulehel, Facebookis ning Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles