Rahvaliit ja sotsid loodavad lepinguprojekti täna valmis saada

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ühinemisplaane pidavad rahvaliitlased ja sotsid katkestasid täna hommikul riigikogu istungi ajaks oma läbirääkimised, et neid õhtul taas jätkata. Erakonnad loodavad täna valmis saada ühinemislepingu projekti, et anda see heakskiitmiseks lähipäevadel kogunevatele parteide juhatustele.


Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet rääkis, et täna hommikul olid kohtumisel jätkuvalt jutuks teemad, mida saaksid kaks erakonda ühise tugeva jõuna Eesti riigis ära teha.

«Vaikselt vormistame ka lepinguprojekti, sõnas ta. Et nii-öelda sotside juhatus koguneb reedel ja rahvaliidu juhatus esmaspäeva õhtul. Et jõuaks juba juhatustes arutada lepingu projekti tekstina. Loodame, et saame valmis täna. Soov on, et juhatus võtaks seisukoha tekstide kohta.

«Jätkuvalt oli laua see, et Eesti vajab riigireformi senise ebaõnnestunud haldusreformi asemel. Rääkisime veel haridusest, et kindlasti tuleb tegelda ka algharidusega, mitte ainult gümnaasiumihariduse reformiga. Et kõigil lastel oleksid võrdsed võimalused olenemata elukohast ja perekondlikust staatusest. Rääkisime põllumajandusest ja rääkisime energeetikast.»

Sarmeti kinnitusel jõuti järeldusele, et ilmselt peaksid erakonnad lähematel kuudel tegema ühiseid arutelusid riigireformi ja energeetika teemadel, et mõlema erakonna laiemas ringis koos neid poliitikaid välja töötada.

Sarmet möönis, et hästi põgusalt on läbirääkimiste laua taha jõudnud ka need teemad, mida ajakirjanduses kahe erakonna ühinemise kohta arvatakse. Ta sõnas, et tänases Postimehes ilmunud lugu sellest, et nostalgia võib kahe erakonna ühinemise nurjata, on kõhutunde pealt öelnud. «Meie seisukoht on see, et niikaua kui lepingu projekt pole laua peal, nii kaua ei saagi inimesed mingit seisukohta võtta. Kui lepingu projekt saab nädalavahetusel valmis ja juhatus kiidab esmaspäeval heaks või teeb oma ettepanekud sinna- alles siis saavad maakonnad seda tegelikult arutama hakata,» rääkis Sarmet.

Erakond on kokku kutsunud mai alguseks maakonnaühenduste üldkoosolekud. «Need on kohad, kus liikmed on koos ja tõepoolest saab lepingu läbi ja selgeks arutada. Ning näidata, mis on võimalused ja millised võimalikud ohud,» märkis peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles