Eesti idapiiril püsivad veokite järjekorrad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas ootab piiriületust ligi 300 veokit.
Narvas ootab piiriületust ligi 300 veokit. Foto: Tairo Lutter

Maksu- ja tolliameti andmetel püsivad idapiiril pikad veokite järjekorrad ning näiteks Narvas tuleb piiriületust oodata üle saja tunni.

Kui neljapäeval tuli Narvas Venemaale pääsu oodata 73 ja reedel 87 tundi, siis laupäeval on piiriületuse eeldatav ooteaeg kasvanud 105 tunnini. Veokeid on järjekorras 291.

Koidula piiripunktis tuleb piiriületust oodata 41 tundi, samas kui reedel oli ooteaeg 23 tundi. Luhamaa piiripunktis peavad veokijuhid reedese 16 tunni asemel Venemaale pääsemist ootama 26 tundi. Koidulas on praegu järjekorras 53 ja Luhamaal 54 veokit.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on sellest ajast kord vähenenud, kord kasvanud.

2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles