Valner: Võrumaa uus leht sünnib kandepinna olemasolul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner.
Sulev Valner. Foto: Peeter Langovits

Võrumaale uue ajalehe loomise idee ühe eestvedaja Sulev Valneri sõnul sünnib uus väljaanne vaid siis, kui on piisavalt inimesi, kes oleks valmis seda lehte tellima.

Rääkides lehe rahastamisest, ütles Maalehe ning Võrumaa Teataja endine peatoimetaja Sulev Valner Valner, et mingeid toetusavaldusi on uue lehe asutamisele antud.

«Kuid ainult rahale ajalehte üles ehitada ei saa, nii palju raha ei olnud isegi Oliver Kruudal. Et ajaleht kestaks kauem kui mõni kuu, on vaja sellele leida stabiilne toetuspind. Niimoodi ei saa, et võtame rahapaki välja ja hakkame ajakirjandust tegema,» ütles Valner BNS-ile.

Maaleht kirjutas neljapäeval, et uus väljaanne on plaanis teha mittetulunduslikus vormis ja lugejate ühistuna.

Laupäeval toimusid Võrumaal uue lehe asutamise küsimuse arutamiseks mõttetalgud, millel osalesid paljud Võrumaa ajakirjandusega seotud inimesed. Valneri sõnul sündis talgute käigus palju huvitavaid mõtteid.

«Ega eesmärk ei olnudki lõpetada talguarutelu otsusega, kas leht sünnib või mitte. Ühest küljest on hulk tarku inimesi öelnud, et on täiesti võimatu praeguses olukorras uut lehte teha. Samas on huvitav mõtiskleda võimatute asjade tegemise võimalikkuse üle,» sõnas Valner.

Ta märkis, et mõttetalgutel tekkis väga sisukas arutelu kogu Võrumaa ajakirjanduse teemal.

«See võib-olla mõjutab positiivselt kogu ajakirjanduspilti Võrumaal. Ega meil ei ole iga hinna eest kinnisideed teha uus ajaleht. Idee on pakkuda siinkandi inimestele väärilist ajakirjandust,» lausus Valner.

Valner ei soovinud mingeid tähtaegu välja öelda, millal uue lehe sünd või sündimata jäämine selgunud võiks olla. «Aga ütleme nii, et selle tegemine ei ole välistatud,» ütles Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles