Riigikontrolör: valitsus pole alati ajanud jätkusuutlikku poliitikat

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: A.Peegel

Riigikontrolör Alar Karis leiab, et Eesti valitsus ei ole ajanud alati jätkusuutlikku poliitikat, ning soovib, et inimestesse panustataks rohkem raha.

Eelmine minister rääkis meile, et meil on õpetajate puudus, tänane minister räägib, et õpetajaid on ülearu, sest koole on jäänud vähemaks,» tõi Karis ETV saates «Kahekõne» näite haridusvaldkonnast, kus ta ise veel hiljuti töötas.

Karise arvates ei saa sellist lähenemist pidada jätkusuutlikuks, ta tuletas meelde oma sõnavõttu riigikogule, milles ta märkis, et meil peab olema valdkondi, mis elaksid üle nii valitsused kui ka riigikogu valimised.

«Hea näide on Hiina müür, seda ehitati 200 aastat ning see oli projekt, mis oli selgelt plaani võetud ja viidi ellu nii kaua kui viidi.»

Riigikontrolör leiab, et kui Eestisse hakkab tulema vähem eurorahasid, tuleks hakata raha paigutama rohkem inimestesse, ka nendesse, kes tulevad siia mujalt elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles