Ansip alustas visiiti Afganistani ja Jordaaniasse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip alustas täna visiiti Afganistanis, millega kinnitab Eesti jätkuvat toetust Afganistani ülesehitamisse ja tänab kohapeal teenivaid Eesti sõdureid.

Esmaspäeval kohtub Andrus Ansip Afganistani riigijuhtidega, et kinnitada Eesti jätkuvat valmisolekut panustada Afganistani arengusse.

Sellele eelnevalt külastab peaminister Helmandi provintsi, et tänada seal teenivaid Eesti sõdureid ja tsiviilmissioonil olevaid inimesi Lashkar Gah`s.

Visiidi käigus toimuvad ka kohtumised, millel arutatakse rahvusvahelist koostööd Afganistani ja regiooni stabiilsuse saavutamiseks. Peaminister kohtub Euroopa Liidu delegatsiooni juhi ja eriesindaja Vigaudas Ušackasega, ÜRO peasekretäri eriesindaja Staffan di Misturaga, samuti rahvusvaheliste vägede (ISAF) asekomandöri kindrali Nick Parkeri ja NATO tsiviilesindaja Mark Sedwilliga.

Afganistanist läheb peaminister edasi kolmepäevasele (10. -12. mai) visiidile Jordaaniasse, et arutada kahe riigi vahelisi suhteid, seal hulgas edasist koostööd energeetika ja IT-vallas.

Kavas on kohtumised Jordaania Hašemiidi Kuningriigi peaministri Samir Rifai ja teiste valitsuse liikmetega.

Visiidi käigus allkirjastatakse Eesti ja Jordaania vaheline investeeringute kaitse leping ning kontsessioonileping Eesti Energia ja Jordaania valitsuse vahel kohapealsete põlevkivivarude kasutustelevõtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles