Anvelt: peale valimisi on asi tasakaalus ja sisule mõeldakse rohkem

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) aseesimees Andres Anvelt ütles erakonna 23-protsendilist toetust kommenteerides, et kui enne kohalikke valimisi oli erakonna toetus mõne teise erakonna show tõttu madalam, siis valimiste järel mõeldakse taas rohkem sisule.

Ehkki Anvelt ei osanud öelda, mis võis erakonnale 3-protsendilise tõusu tagada, oskas ta selgitada erakonna madalamat protsenti viimastel kuudel.

«Languse taga vahepeal võis olla kohalike omavalitsuste valimistel mõne erakonna tugev kampaania, mis muutus showks. Kuna inimesed kuulasid pidevalt kahe erakonna teksti, siis vaadati ka nende poole rohkem,» märkis Anvelt.

«Peale valimisi on asi tasakaalus ja sisule mõeldakse rohkem,» lisas ta.

Anvelt kinnitas, et erakonnal on olemas plaan, kuidas 2015. aasta riigikogu valimisteks veelgi toetajaid juurde saada. «Oleme teinud väga palju järeldusi, koos istunud, lähipäevilgi istume ja nädalavahetusel toimub erakonna volikogu. Kindlasti tahame analüüsida mis läks kohalikel valimistel hästi ja mis kehvemini,» rääkis Anvelt.

Ühe eesmärgina riigikogu valimisteks käis Anvelt välja erakonna toetuse tõstmise Tallinnas, sest see erakonnal kohalikel valimistel ei õnnestunud.

«Kuidas ja mis täpselt, näitavad lähinädalad ja -kuud. Praegu ma rohkem kaarte ei avakski,» sõnas Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles