Piirivalvurid aitasid merest välja autosse kinni jäänud perekonna

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuus otsustasid kaks autojuhti vaate nautimiseks sõidukitega merre sõita ja jäid pehmesse pinnasesse kinni.
Narva-Jõesuus otsustasid kaks autojuhti vaate nautimiseks sõidukitega merre sõita ja jäid pehmesse pinnasesse kinni. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Nädalavahetusel jäid Narva-Jõesuus meremadalikul kinni kaks sõiduautot. Ühes autos oli loodusilu nautima tulnud perekond, kes ei pääsenud enam tagasi kaldale.

Narva-Jõesuu kordon sai teate hätta sattunud inimestest kell 16.30.

Sündmuskohal selgus, et kaldast 15 meetrit eemal on meres kinni jäänud sõiduk Mitsubishi Pajero, milles inimesi polnud ja sõiduauto Opel Frontera, milles oli mees, naine ja 6-aastane tüdruk. Nad vajasid abi kaldale pääsemiseks.

Piirivalvurid aitasid juba märjaks saanud perekonna veest välja ja nad viidi edasi Narva-Jõesuu kordonisse sooja. Kohale kutsuti ka meedikud, kes vaatasid kannatanud üle.

Vestlusel selgus, et perekond sõitis mere äärde, et nautida loodust. Kuna merekalda lähedal vees oli madalik, siis oli võimalus sinna autoga sõita.

«Autojuht ei arvestanud, et tegemist oli ikkagi väga niiske pinnasega ja tõusuvesi tegi tagasipöördumise võimatuks,» ütles Narva-Jõesuu kordoni juht Andrus Tint.

Appi tõtanud teine sõiduk jäi pehme pinnase tõttu samuti kinni. «Auto eemale kaldale jätmine ei oleks kindlasti vähendanud vaadet merele - paar sammu jalutamist ning õnnetus oleks olnud olematu. Hea, et keegi tõsiselt kannatada ei saanud.»

Sõidukite veest välja saamiseks pidid omanikud ise tellima kohale tehnika. Õhtul kella 20 ajal tõmbas traktor mõlemad sõidukid kaldale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles