Rüütli: avalik toetus erakondade ühinemisele annab kindlust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Mihkel Maripuu

Reedel avaldatud uuringufirma Faktum & Ariko küsitluse tulemused, mille põhjal 58 protsenti Eesti elanikest kiidab heaks Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ühinemise, annab Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul kinnitust, et ollakse õigel teel.

Ühinemise järel tekkiv poliitiline jõud oleks uuringu põhjal 41 protsendile valijaile atraktiivsem kui kumbki erakond eraldi, järeldab Rüütli uuringust.

«See on innustav hulk valijaid, kelle ootustele soovime ka vastata. Loomulik, et ühinemisprotsesse ajal kajastatakse rohkem detaile ja vastuoludest aga mul on hea meel, et inimesed on aru saanud, et Eesti vajab uut tugevat sotsiaalselt mõtlevat ja Eestit tervikuna nägevat jõudu,» kommenteeris Rüütli.

«Kindlust annab, et 51 protsenti Rahvaliidu senistest toetajatest usub, et ühenderakonnas on Rahvaliidu traditsiooniliste toetajate huvid paremini esindatud, kui üksi jätkates. Sellega kindlasti ei nõustu vaid 2 protsenti meie seniseid valijaid. See näitab, et tegutseme õiges suunas,» oli Rüütli optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles