Ansip osaleb Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa valitsusjuhtide kohtumisel

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip osaleb nädala alguses Bukarestis Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa valitsusjuhtide kohtumisel, mille eesmärgiks on arendada Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni ja Hiina vahelist koostööd.

Esmaspäeval leiab aset ka peaminister Ansipi kahepoolne kohtumine Hiina Rahvavabariigi peaministri Li Keqiangiga. Hiina valitsusjuhiga on kavas rääkida kahepoolsetest suhetest ja majandussuhetest.

«Majandussuhted Eesti ja Hiina vahel toimivad, kuid koostöös on arenguruumi. Eesti üks esmaseid huve koostöös Hiinaga on aga ühistegevus kõrghariduse ning teadus-ja arendustegevuse vallas. Hiina on Eesti kõrghariduse turundusprojekti «Study in Estonia» kõige olulisem sihtriik. Projekti raames on Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Estonian Business Schooli ja Mainori Kõrgkooliga osaletud mitmel rahvusvahelisel haridusemessil Hiinas ja töö välistudengite Eestisse õppima kutsumisel jätkub,» teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Teisipäeval kohtub peaminister Ansip Makedoonia Vabariigi peaministri Nikola Gruevskiga ja Albaania Vabariigi peaministri Edi Ramaga, et rääkida nende riikide tegevusest lõimumisel Euroopa Liiduga.

Peaminister siirdus Bukaresti pühapäeva õhtul ning naaseb teisipäeva hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles