Putin süüdistas ameeriklasi «rahuoperatsiooni» takistamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin pressikonverentsul relvajõudude peastaabis Moskvas.
Venemaa president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin pressikonverentsul relvajõudude peastaabis Moskvas. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin ründas tänases teleesinemises teravalt ameeriklasi, kes tema hinnangul takistavad sihilikult rahuoperatsiooni elluviimist Gruusias.

Putin viitas oma sõnavõtus teadetele, et USA sõjalennukite pardal lennutati Iraagist tagasi kodumaale sajad Gruusia sõdurid, vahendas AFP.

«Mul on kahju, et mõned meie partnerid ei aita meid, vaid hoopis üritavad takistada,» väitis peaminister. «Mulle tundub, et see ei muuda midagi, kuid viib meid kaugemale olukorra lahendamisest.»

Putin teatas samas konkreetselt, et Venemaad ei saa oma eesmärgist kõrvale juhtida ning alustatud «rahutagamisoperatsioon viiakse loogilise lõpuni». Ta kritiseeris aga teravalt lääneriikide suhtumist puhkenud kriisi.

«Mis on rabav, pole mitte poliitikute küünilisus, sest poliitikud on alati küünilised, vaid nende küünilisuse ulatus: võime esitada musta valgena, võime esitada agressorit ohvrina ja ohvrit agressorina ning panna vastutus ohvritele,» kurjustas Putin.

«Saddam Hussein tuli muidugi üles puua šiiitide külade hävitamise eest, ent praegune Gruusia juhtkond, mis sõitis vähem kui tunniga üle lastest ja vanadest inimestest, põletas inimesi nende kodudes – neid liidreid on vaja kaitsta,» jätkas ta sarkastiliselt.

Tänast valitsuse presiidiumi istungit avades meenutas Putin ka seda, et Moskva oli juba varem hoiatanud lääneriike grusiinide kavatsuse eest lahendada külmunud konflikt relvajõuga, vahendas Interfax. «Meid ei kuulanud mitte keegi. See ongi tulemus,» leidis ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles