Tiidus andis ametivande ja astus kultuuriministri ametisse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Urve Tiidus.
Kultuuriminister Urve Tiidus. Foto: Toomas Huik

Reformierakonda kuuluv Urve Tiidus andis täna kell 14 alanud riigikogu istungil ametivande ja astus kultuuriministri ametisse.

«Asudes täitma vabariigi valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,» ütles Tiidus.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas peaminister Andrus Ansipi ettepanekul uueks kultuuriministriks Urve Tiiduse. Seaduse kohaselt saab minister alustada oma tööülesannete täitmist peale ametivande andmist riigikogu ees.

Kultuuriminister Rein Lang esitas peaminister Andrus Ansipile tagasiastumisavalduse esmaspäeval. Täna vabastas president Toomas Hendrik Ilves eelmise kultuuriministri Rein Langi ametist.

Enne kultuuriministri ametisse asumist töötas Urve Tiidus Euroopa Liidu asjade komisjoni ning rahanduskomisjoni liikmena riigikogus.

Aastatel 2005-2011 oli Urve Tiidus Kuressaare linnapea. Kuressaare linnavalitsuses töötas ta ka aastatel 1999-2001 hariduse- ja kultuuriosakonna juhatajana. Urve Tiidus on tegutsenud pikalt ajakirjanduses, töötades Eesti Televisioonis aastatel 1977-1991 ning aastatel 1995-1999. Ajavahemikus 2001-2005 oli ta Kanal 2 uudistetoimetuses saatejuht.

Hariduselt on Urve Tiidus inglise filoloog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles