Kiisler: linna ja maapiirkonna vastandamine on vale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna Prantsusmaal Marseille´s lõppenud Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni OECD ministrite ümarlaual peetud ettekandes, et regionaalarengu seisukohast tuleb vaadata linna- ja maapiirkonda tervikuna ja neid ei tohi vastandada.

Regionaalministri sõnul ei saa omavalitsuse piir olla takistuseks avalike teenuste osutamisel või ühises arendustegevuses.

Ümarlaual käsitleti ühe peateemana linnapiirkondade arengu temaatikat, teatas regionaalministri pressiesindaja. Kiisleri sõnul tuleb piirkondliku arengu kavandamisel ja elluviimisel arvestada terve piirkonna vajadustega ning mitte vaadata linna seda ümbritsevast eraldi.

«Regionaalpoliitika eesmärk peab olema panna linn ja selle ümber olev maapiirkond koos toimima. Eraldi, eri suundades need kaks üksust areneda ei saa. Ühine arengustrateegia võimaldab panustada töökohtade ning väljaspool linna paremate elamistingimuste loomisesse,» märkis ta ning lisas, et sellele rõhub ka peatselt valmiv regionaalarengu strateegia aastani 2020.

OECD Territoriaalse Arengu Nõukogu korraldatud ministrite kohtumisel oli peamine teema linnade ja maapiirkondade areng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles