Kaitseministeerium saab uue osakonna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kaitseministeeriumi hoone Tallinnas.
Pildil kaitseministeeriumi hoone Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Valitsus kinnitas täna kaitseministeeriumi põhimääruse muudatuse, millega luuakse uue osakonnana küberpoliitika osakond.

Küberpoliitika osakonna ülesandeks saab küberjulgeoleku arendamine ministeeriumi valitsemisalas.

«Osakonna mõte on hakata tegelema kogu valitsemisalas infohalduse korraldamisega, infosüsteemide tehnoloogia arendamise alaste suuniste väljatöötamisega ning küberjulgeoleku teemaga, sealhulgas ka valitsemisala mittesalajaste võrkude kaitsega,» ütles kaitseminister Urmas Reinsalu täna valitsuse pressikonverentsil.

Uusi töötajaid selle osakonna loomise tõttu tööle ei võeta, vaid praegune töö korraldatakse ümber, sõnas Reinsalu. Praegused erinevate osakondade koosseisudes olevad küberjulgeoleku valdkonna ametikohad koondatakse kokku uude osakonda.

«Osakonda hakkab juhtima inimene, kelle leiame avaliku konkursi kaudu,» lisas minister. Struktuuriüksus moodustatakse ministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleri alluvusse.

Uus osakond alustab tööd 1. veebruarist.

Põhimääruse muudatustega pannakse ministeeriumi personaliosakonna ülesandeks ka kaitseressursside ameti, Seli tervisekeskuse ja Eesti sõjamuuseumi palgaaarvestusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles