Vaata, kuidas on erakondade toetus kolme aastaga muutunud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kui 2010. ja ka veel 2011. aasta lõpus juhtis erakondade populaarsustabelit kindlalt Reformierakond, siis täpselt aasta eest olid populaarseimaks tõusnud opositsioonilised sotsiaaldemokraadid ja tänavu detsembriks Keskerakond.

TNS Emori populaarsusuuringu tulemustest selgub, et 2010. aasta detsembris toetas Reformierakonda 36, Keskerakonda 26, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 15 ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 13 protsenti küsitlusele vastanuist.

Aasta hiljem, 2011. aasta detsembris oli 33-protsendilise toetusega endiselt populaarseim Reformierakond, millele järgnesid Keskerakond ja SDE mõlemad 22 ja IRL 16 protsendiga.

Eelmise aasta lõpuks oli populaarseimaks erakonnaks tõusnud SDE, mille toetus oli 28 protsenti. Keskerakonda toetas toona 24, Reformierakonda 22 ja IRLi 18 protsenti vastanutest.

Värskete tulemuste kohaselt juhib praegu erakondade populaarsustabelit Keskerakond 32-protsendilise toetusega. SDE toetus on uuringu järgi 23, IRLil 20 ja Reformierakonnal 19 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles