Tänane NATO-Venemaa kriisikoosolek jäi ära

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik NATO juures Dmitri Rogozin.
Venemaa suursaadik NATO juures Dmitri Rogozin. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa saadik NATO juures Dmitri Rogozini sõnul jäi tänaseks kavandatud kohtumine NATO liikmesriikide ja Venemaa esindajate vahel ära USA vastumeelsuse tõttu.

«Ameerika delegatsioon ei ilmunud täna hommikul ettevalmistavale koosolekule,» ütles Rogozin, kelle sõnul keeldus Washington erakorralisel koosolekul osalemast.

Põhja-Atlandi alliansi pressiesindaja Carmen Romero kinnitusel vajab NATO täiendavateks konsultatsioonideks ja koosoleku ettevalmistamiseks veel aega, vahendas AFP.

Eile nimetas Rogozin Gruusia president Mihhail Saakašvilit «sõjakurjategijaks», keda tuleks karistada rahvusvaheliste õiguste rikkumise eest. Gruusia sõjaväelasi süüdistas saadik genotsiidis ja etnilises puhastuses.

Venemaa esitas eile taotluse kohtumiseks NATO liikmesriikide esindajatega vahetult pärast Gruusia välisministri Eka Tkešelašvili teadaannet, et ta sõidab konsultatsioonideks NATO peakorterisse. Gruusia välisministeeriumi teatel on välisministri visiit ebastabiilse olukorra tõttu Gruusias edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles