Eestlase amfiibauto on Atlandil raskustes

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfiibauto Amphibear novembris Pärnus.
Amfiibauto Amphibear novembris Pärnus. Foto: Tõnu Loorents

Isevalmistatud amfiibautoga ümber maailma reisiv eestlane Mait Nilson on Atlandi ookeanil sõiduki lagunemise tõttu raskustes ja vajab pukseerimist Roheneeme saartele, teatas mees oma blogis.

Nilson on amfiibautoga Amphibear jõudnud praeguseks Atlandi ookeanile umbes 250 kilomeetrit ehk 130 meremiili Roheneemesaartest edelas.

Ta lahkus Roheneeme saarte pealinnast Praiast Brasiilia suunas 20. detsembril, kuid juba mõni päev hiljem tabasid amfiibautot tehnilised rikked, millest osa õnnestus parandada. Siiski on lainetus masinale sedavõrd kahju teinud, et see vajab enne edasisõitu põhjalikumat remonti.

Kolmapäeval teatas Nilson oma blogis, et vajab pukseerimist tagasi Praiasse. Seni pole teateid, et keegi oleks nõustunud amfiibautot ookeanilt tagasi pukseerima.

Satelliidi andmetel liigub Amphibear Atlandil praegu kiirusega kaks kilomeetrit tunnis ja on sõidu algusest läbinud 8562 kilomeetrit. Mees alustas 60 000 kilomeetri pikkust ümbermaailmareisi Eestist 2. novembril.

Välisministeerium on teatanud, et on Nilsoni olukorrast teadlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles