Ilves: Gruusia tulevik on Euroopas

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese kohtumine Gruusia parlamendi esimehe David Usupašviliga.
President Toomas Hendrik Ilvese kohtumine Gruusia parlamendi esimehe David Usupašviliga. Foto: Erik Peinar / riigikogu kantslelei

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Kadriorus kohtumisel Gruusia parlamendi esimehe David Usupašviliga, et Gruusia tulevik on Euroopas ning selle nimel peavad pingutama nii Gruusia ise kui ka kogu Euroopa Liit.

Eesti riigipea kordas oma riigi toetust mullu Vilniuses, idapartnerluse tippkohtumisel parafeeritud EL-Gruusia assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe kiirele sõlmimisele, samuti viisavabaduse kehtestamisele EL-i ja Gruusia vahel, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

«See kõik on osa demokraatia arendamisest ja avardamisest Euroopa Liidu lähinaabruses. See on osa Gruusia teest järjest tihedamal lähenemisel Euroopa Liidule,» rõhutas Ilves.

Ta nimetas positiivseks Gruusia ühiskonna avalikku ja parteipoliitilist toetust eurolõimumisele, mis on EL idapartnerlusriikides suurim.

Kõneldes Gruusia siseolukorrast pidas president Ilves oluliseks võimude ja opositsiooni asjaliku dialoogi ning parlamendiväliste jõudude kaasamise jätkamist.

Kahepoolsetes suhetes nimetas president Ilves Eestit ja Gruusiat headeks liitlasteks Euroopas ja globaalsemalt ning kindlateks partneriteks NATOs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles